Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Мала снежна приказна

Новата године е се поблизу и поблизу

Прегледи: ...

Дата: 10-Јан-2017

Време траење: 00:27:08

Категории: ДЕТСКА ДРАМА НЕ Е ПРАЗНА СЛАМА

Новата године е се поблизу и поблизу
Го нема Дедо Мраз, завеан е патот цел,снегот покрил голем дел.
Само уште елката фали, со раскошна убавина детски срца да гали
Што да се прави сега? Секое дете тоа го засега.
Децата ја прашаа снежинката нежна да не го фатила бура снежна.
Децата ја прашаа и добрата вила патем случајно да не го сретнала
Дедо Мраз со ирвасите како ита во интересна визита.
Месечината и ѕвездичките патот го осветлија и од срце замолија
се да се направи, ниедно дете да не се заборави.
Дедо Мраз ја најде новогодишната елка, внимателно ја искорна со се коренчињата и ја легна на санката. Заѕвони со ѕвончињата и елените тргнаа накај градот кадешто умните дечиња нестрпливо ги очкуваа.
ХО,ХО,ХО, ИЗВИКА Дедо мраз,деца мили, ја носам новогодишната елка
А сега сакам песна да се резлее,сакам секој да пее,
ѕвездата да сјае, веселбата да трае.
И, верувајте
НА МНОГУ, МНОГУ, НАЧИНИ
БЕЗ ПОСЕБНИ ЗАЧИНИ
СО ГОЛЕМИ И МАЛИ БУКВИ
СО БЕЗБРОЈ ЗБОРОВИ ВАКВИ И ПОИНАКВИ
МОЖЕ ДА СЕ ПОСАКА ВО СЕКОЈА СРЕДИНА
СРЕЌНА НОВА ГОДИНА.