Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Школа за екопатрола

Планетата земја плаче и моли:

Прегледи: ...

Дата: 26-Дек-2017

Време траење: 00:25:51

Категории: ДЕТСКА ДРАМА НЕ Е ПРАЗНА СЛАМА

Планетата земја плаче и моли:
Отпад не фрлајте, не ме загадувајте!
Јас сите ве чувам и хранам,
Зар дојде ред од вас да се бранам.

Се јавија вредните екологисти:
Е не може вака, не!
Да ја разбудиме свеста и наша и ваша
За да не пропаднеме во уште поголема каша.
Сметот е нашиот проблем главен,
Кој ќе го уништо ќе биде славен.

Во градинка Лале, кај Срничка мала, дружина се збрала.
Девојчиња и момчиња посетуваат школа за екопатрола
Поставуваат закони и закончиња, тие слатки бонбончиња.
Секого радуваат И бескрајно засладуваат.

Колку могу бонбончиња во кутија една,различно обликувани
различно спакувани но, токму така разновидни ја прават кутијата вредна.