Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Машиновозач за дизел и електрични влечни возила

Учениците кои се наоѓаат пред крајот на основното образование се соочуваат со дилемата каде понатаму.

Прегледи: ...

Дата: 8-Мај-2014

Време траење: 00:24:49

Категории: ОД УЧИЛИШТЕ ДО ПРОФЕСИЈА

Учениците кои се наоѓаат пред крајот на основното образование се соочуваат со дилемата каде понатаму.
Пред нив се поставуваат многу прашања од типот:
Кое средно училиште да го одберам?
Која струка?
Кое занимање да се одбере за своја животна професија
Одлуката која професија ќе ја одберете да биде Ваша, или за што најмногу сте способни, е важна бидејќи ќе го обои Вашиот живот и кариера во розова или сива боја. Добро дефинирана и погодена професија е предуслов за задоволството од работата и квалитетен и среќен живот. Научете колку е битен првиот чекор кој ќе Ви го предодреди патот.

За правилна одлука потребни ви се точни, целосни и вистинити информации, врз кои ќе се ѕида зданието - професија.
Следете ја емисијата „Од училиште до професија“ која ќе ве запознае со разни струки и образовни профили коишто се застапени во нашиот образовен систем
Автор на емисијата Радмила Гиевска