Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Европскиот ден на јазиците

На ден 25.09.2017год. во ООУ Димитар Миладинов се одбележа Европскиот ден на јазиците, во соработка со 7 основни училишта од Скопје

Прегледи: ...

Дата: 3-Окт-2017

Време траење: 00:29:54

Категории: ОД УЧИЛИШТЕ ДО ПРОФЕСИЈА

На ден 25.09.2017год. во ООУ Димитар Миладинов се одбележа Европскиот ден на јазиците, во соработка со 7 основни училишта од Скопје: ООУ Димитар Миладинов- домаќин на настанот, ООУ Кирил и Методиј-Стајковци, ООУ Наум Охридски, ООУ Браќа Миладиновци, ООУ Кемал Ататурк, ООУ ЛАзо Ангеловски, ООУ Панајот Гиновски и ООУ Дане Крапчев. Училиштата подготвија штандови на 10 тина европски земји, на кои беше презентирана нивната култура, знаменитостите како и традиционалните јадења од таа земја. Основните училишта подготвија штандови на : Македонија, Франција, Англија, Турција, Германија, Италија, Холандија, Ерменија, Црна Гора и Албанија.Исто така на штандовите беше промовирано и етвининг учењето и примената во наставата кое претставува европска мрежа за соработка помеѓу сите училишта и наставници..Секое училиште претстави на свој начин точка зборувана на повеќе европски јазици. Така на пример: ООУ Димитар Миладинов се претстави со песничка на француски јазик, ООУ Дане Крапчев ја рецитираа Т’га за југ на 3 јазици итн. По завршување на придредбата гостите ги погледнаа штандовите и ја доживеа европската култура и традиција.