Во детската вселена екологијата секогаш е зелена

Се собравме денес на нашата станица каде другарството нема граница.

Гледачи: 1409

Дата: 3-Јули-2017

Време траење: 00:22:28

Категории: ДЕТСКА ДРАМА НЕ Е ПРАЗНА СЛАМА

Се собравме денес на нашата станица каде другарството нема граница.
Низ песни и игри да другаруваме и да се забавуваме.
Во градинката со другарчињата се прават многу нешта, но и многу игри од математика вешта.Се игра,се учи, се расте, а некој ќе научи да разликува Пролет од лето,Есен од зима и годината колку месеци има.
Заедно се чита еколошката читанка во која има многу мудри пораки:
Кога некој низ град ѓубре сегде фрла,
Почисти се тогаш овчарските трла.
Ѓубрето во контејнери треба да се става,
за да не не боли од зараза глава.
Кога секој од нас така везден прави
ќе имаме чист град, а и луѓе здрави.

И тогаш среќата постојано ќе ви цвета.
Ќе бидете како птица безгрижно што лета,
како брод што мирно броди.
А во детската вселена екологијата секогаш да биде зелена.