Калинка шарa зимата ја бара

Гледачи: 206

Дата: 13-Фев-2020

Време траење: 00:26:18

Категории: ДЕТСКА ДРАМА НЕ Е ПРАЗНА СЛАМА

Зимата ја бараа и по неа трагаа децата од градинката Детска Радост – Клон Калинка

И Лена ја бара и вели: Многу сум тажна другарчиња, надвор дождот само паѓа и не можам да излезам надвор да си поиграм. Баба ми вели-Ова време Лена како пролет да е. Ако, нека, сакам што подолго да трае. Оган не палиме, а на топло си седиме. И дрвата за ограв ќе си ги заштедиме. Дека е убаво времето и врапчето знае. Зимата без снег ни пет пари не вреди. Ни за оној надвор, ни за оној дома што седи. Ај што нема снег, барем мраз да фати, ако продолжи вака и штркот ќе се врати.