Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Еден живот – цел век историја

Документарен портрет на академик Ѓорѓи Филиповски

Прегледи: ...

Дата: 4-Ноем-2015

Време траење: 00:37:20

Категории: САТЕЛИТСКА ПРОГРАМА - ЕМИСИИ

Документарен портрет на академик Ѓорѓи Филиповски – стожер и основоположник на современите педолошки истражувања во земјава. Неговите најзначајни активности од севкупната наставно-научна и општествена дејност се и своевидно сведоштво за почетоците на формирањето на првите високообразовни институции во земјава Скопскиот универзитет, Земјоделско-шумарскиот факултет, МАНУ.