Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
59 години од разорниот земјотрес во Скопје

Прегледи: ...

Дата: 26-Јули-2022

Време траење: 00:30:03

Категории: МАКЕДОНИЈА  МАКЕДОНИЈА НАУТРО

26 јули 1963 година, 5 часот и 17 минути – утрото во кое се менува животот на Скопје и скопјани. Одбележуваме 59 години од кобните 20 секунди кои оставија траен белег во колективната меморија на главниот град и неговите жители. Природата ја покажа својата моќ тоа кобно утро одземајќи повеќе од 1.000 животи, но ние и светот покажавме дека заедно солидарно можеме да го обновиме нашето Скопје, да застанеме на нозе и да продолжиме да градиме спомени за генерациите по нас.