Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Истражувања - Алшар

Алшар- Во ветената земја на анонимниот спектар

Прегледи: ...

Дата: 19-Дек-2017

Време траење: 00:26:23

Категории: ДОКУМЕНТАРНА ПРОГРАМА

Секоја генерација ја доживува вистината за овој мистериозен откоп и ја толкува во димензии од сказна до митологија, до себеидентификација. Еден во морето љубопитни талкачи, бев и јас- Аљоша Симјановски. Во рамките на таа фасцинација и опседнатост со мистеријата Алшар, со филмска екипа на Македонската телевизија, пред повеќе од четврт век влеговме и поминавме повеќе од осум часа во окното. Го снимивме документарениот проект репортажа - „Алшар- Во ветената земја на анонимниот спектар“. Поднасловот, во ветената земја е стих што произлезе од таа синеастичка авантура.