Бројот на пратеници во Италија се намалува за една третина

Гледачи: 3

Дата: 22-Септ-2020

Време траење: 00:02:05

Категории: СВЕТ

Бројот на пратеници во Италија се намалува за една третина. Наместо 946, вкупно 600 членови во Долниот дом и Сенатот. Опцијата ја поддржаа нешто помалку од 70% од граѓаните кои веруваат дека со тоа земјата ќе заштеди десетици милиони евра...

Маја С. Филдишев