Протекоа документи со најголемите светски тајни

Гледачи: 6

Дата: 21-Септ-2020

Време траење: 00:01:15

Категории: СВЕТ

Дел од најголемите светски банки им дозволувале на криминалци да префрлаат незаконски стекнати пари во висина од околу 2 илјади милијарди долари, покажуваат документите што „протекоа“ онлајн. Таканаречените „Датотеки фин-цен“ содржат повеќе од 2.500 документи за трансакции што банките ги испратиле до американските власти во периодот од 2000-та до 2017-та година.

Марина Ристова