Богојавление Водици- Струга 2020

Одбележување на празникот Богојавление Водици во Струга

Гледачи: 225

Дата: 22-Јан-2020

Време траење: 00:34:44

Категории: ДОКУМЕНТАРНА ПРОГРАМА - ЕМИСИИ

На 19- ти јануари се одбележува празникот Богојавление- Водици, ден кога се осветуваат водите. Овој празник е еден од најголемите христијански празници. Празник кој го носи значењето на светата тајна на крштевањето, како еден од столбовите на христијанството. Во Струга традицонално се спушта светиот крст во водите на реката Црн Дрим...