Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Аерозагадување- има решенија, нема храброст

Прегледи: ...

Дата: 6-Март-2024

Време траење: 00:16:49

Категории: МАКЕДОНИЈА  ДОКУМЕНТАРНА ПРОГРАМА

Македонија и Скопје секоја зима се при врвот на листата најзагадени места во светот. И покрај тоа што земјата се соочува со застарени енергетски капацитети, неефикасен транспорт и неконтролирано градење, сепак, најголемото аерозагадување доаѓа од домаќинствата, покажа студијата на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Властите се правдаат дека дека нема брзи решенија, но, примерот на Софија во соседна Бугарија покажува дека не само што брзите решенија се можни, туку даваат и одржливи резултати за само неколку години. Документарен филм на МТВ, сработен во рамки на регионалниот еколошки проект за заштита на животната средина во четири земји од Западен Балкан, користејќи добри примери од соседни земји-членки на ЕУ, со поддршка на Journalismfund Europe.