Динамичната виртуозност на Исмаил Лумановски

Светскиот упех на извонредниот кларинетист Исмаил Лумановски е симбол за музичка сила, на страста и на динамичната виртуозност.

Гледачи: 407

Дата: 18-Дек-2018

Време траење: 00:34:47

Категории: ДОКУМЕНТАРНА ПРОГРАМА - ЕМИСИИ

Светскиот упех на извонредниот кларинетист Исмаил Лумановски е симбол за музичка сила, на страста и на динамичната виртуозност. Постигнувајќи значаен меѓународен успех, Лумановски изгради голема кариера како солист и камерен музичар како во класичниот така и во жанровски иновативниот репертоар.
Како од Битола се искачи до највисоките скалила во професијата, како со неговите настапи низ САД, Европа, Средниот Исток, Кореа и Кина, ја предезвикаа критиката да го истакне автентичниот начин на интерпретација на Лумановски, како се промовира македонскара култура на најдостоинствен начин.