Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
50 години „Македонско девојче“

„Македонското девојче“ по кое е настаната познатата истоимена песна на Јонче Христовски прослави 50 години.

Гледачи: 513

Дата: 8-Фев-2016

Време траење: 00:43:48

Категории: МАКЕДОНИЈА НАУТРО

„Македонското девојче“ по кое е настаната познатата истоимена песна на Јонче Христовски прослави 50 години. На јубилејниот роденден на македонското девојче – Невенка, нејзиниот сопруг, Зоран Росоманов направи реиздание на песната изведена во несекојдневен стил.
Малкумина ја знаат приказната за раѓањето на „Македонското девојче“. МРТ во утринската емисија „Македонија наутро“ ексклузивно ја пренесува приказната...