Истражувања - Алшар

Алшар- Во ветената земја на анонимниот спектар

Гледачи: 609

Дата: 19-Дек-2017

Време траење: 00:26:23

Категории: ДОКУМЕНТАРНА ПРОГРАМА

Секоја генерација ја доживува вистината за овој мистериозен откоп и ја толкува во димензии од сказна до митологија, до себеидентификација. Еден во морето љубопитни талкачи, бев и јас- Аљоша Симјановски. Во рамките на таа фасцинација и опседнатост со мистеријата Алшар, со филмска екипа на Македонската телевизија, пред повеќе од четврт век влеговме и поминавме повеќе од осум часа во окното. Го снимивме документарениот проект репортажа - „Алшар- Во ветената земја на анонимниот спектар“. Поднасловот, во ветената земја е стих што произлезе од таа синеастичка авантура.