Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Институциите „неми“ за медиумите, нетранспарентноста отвора можност за манипулации

Прегледи: ...

Дата: 4-Јуни-2023

Време траење: 00:01:41

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во поголем дел од сегментите на општественото живеење, најчесто подрачните единици на државните институции се затворени за медиумите, новинарите ја немаат втората страна, па често се откажуваат да пишуваат на одредени теми. Од Здружението на новинари на Македонија, велат дека со нетранспарентни институции се отвора можност за шпекулации и манипулации...

Зоран Димовски