Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Завршни зборови за случајот „Софтвери“

Прегледи: ...

Дата: 25-Мај-2023

Време траење: 00:01:14

Категории: МАКЕДОНИЈА

Продолжи судскиот процес со завршните зборови на усмената јавна расправа за поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски, кој седна во обвинителна клупа за злуопотреба на службената положба за софтверот за МВР и за перење пари. Освен Рашковски и Силјановска, во случајот за нелегална набавка на софтвер и за перење пари се обвинети уште Ивица Димитровски, Даниел Станчев, Ирена Ивановска, Игор Христов и Игор Ивановски. Судскиот процес го води судијата Фанка Јанчулева Михаиловска, а застапник на обвинението е обвинителката Ивана Трајчева. Следното рочиште е закажано за утре.