Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Издавањето на Охридското Езеро под концесија за стопански риболов се коси со препораките на УНЕСКО

Прегледи: ...

Дата: 18-Март-2023

Време траење: 00:02:00

Категории: ЕКОНОМИЈА

Издавањето на Охридското Езеро под концесија за стопански риболов се коси со препораките на УНЕСКО, велат експертите. Во Стратешкиот план за рехабилитација на Охридскиот регион, кој го изработија македонската и албанската влада јасно стои дека има забрана за риболов на ендемичните видови риби, кои со години се на работ на исчезнување. Пред една недела струшката фирма „Еко свест“ ја доби концесијата на повикот од Министерството за земјоделие…

Соња Рилковска