Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Во Куќата на Робевци изложена виолината на Климе Садило

Прегледи: ...

Дата: 18-Март-2023

Време траење: 00:02:09

Категории: КУЛТУРА

Виолината на најпознатиот охридски чалгаџија од крајот на 19 век и почетокот на 20 век, Климе Садило, од неодамна е изложена во Музеј Куќата на Робевци, каде што посетителите покрај тоа што ќе можат да го видат експонатот ќе имаат можност да слушаат музика од тајфата на „Садиловци“. Садило има огромна заслуга што охридската староградска песна од 19 век ја сочувала својата автентичност до денес и сè уште се свири и пее во Охрид и во другите македонски градови...

Сашо Нелоски