Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Сали: Се бара решение за болните од цистична фиброза

Прегледи: ...

Дата: 25-Јан-2023

Време траење: 00:00:56

Категории: МАКЕДОНИЈА

Околу 20 милиони евра за 65 пациенти со цистична фиброза годишно- толку би ја чинело државата набавката на лекот Tрикафта. Додека сѐ уште се прават калкулации дали овие пациенти ќе ја добијат современата генетска терапија, тие се подготвуваат за нов протест. Без да прецизира кога, министерот Сали вели, се бара решение за проблемот и обезбедување на терапијата во идниот период. Се пофали дека буџетот за ретки болести годинава е зголемен за 40 насто и тежи 850 милиони денари.