Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Повисоки плати во Финансии за да се спречи одлив на кадар

Прегледи: ...

Дата: 25-Јан-2023

Време траење: 00:02:07

Категории: ЕКОНОМИЈА

Околу 94 милиони денари данок, се собрани од фирмите коишто работат во недела, парите нема да се трошат за плати, туку за човечки капитал- тврди Бесими. А вработените во Министерството за финансии од овој месец ќе имаат повисоки месечни примања за да се спречи одливот на кадар и да се изедначат со УЈП и Царина, убедува министерот. ЕУ бара резултати од државната и јавна служба. Потпишан договор тежок 25 милиони евра за градење нови системи за управување со финансии...

Сузана Фиданска Стоевска