Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
За сузбивање на комарците потребно е и теренско прскање

Прегледи: ...

Дата: 25-Јан-2023

Време траење: 00:00:38

Категории: МАКЕДОНИЈА

Тигрестиот комарец е широко раширен низ територијата на земјата. Алергиските реакции како последица од нивното каснување најчесто се поинтензивни и поболни. Авионската дезинсекција не е доволна, за сузбивање на комарците потребно е да врши и теренско прскање, но и да се зголеми површината – велат од Центарот за јавно здравје.