Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Нема лекови за лицата со ретки болести

Прегледи: ...

Дата: 24-Јан-2023

Време траење: 00:01:10

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во февруари стартува петтата сезона на националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“, којашто придонесе за препознавање на повеќе нови дијагнози и подобар третман на пациентите со ретки болести. Сепак од невладиниот сектор велат дека не се издвојуваат доволно средства за лекови за пациентите со ретки болести, кои главно се деца. Она што е позагрижувачко е доцнењето со тендерите, нешто кое секоја година се повторува поради што пациентите остануваат без потребната терапија, која поради превисоките цени семејствата не можат да ја набават...


Сашо Нелоски