Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Старото училиште во Љубојно ќе прерасне во Центар за промоција на македонскиот јазик

Прегледи: ...

Дата: 20-Јан-2023

Време траење: 00:00:35

Категории: КУЛТУРА

Старото училиште „Димитар Влахов“ во селото Љубојно ќе прерасне во Центар за промоција на македонскиот јазик. Ова е второ училиште во кое по Втората Светска војна заѕвони првото училишно ѕвонче. За нас македонците, ова не се урнатини, туку темели на нашиот мајчин јазик и македонски идентитет.