Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Дигитализација на историскиот архив

Прегледи: ...

Дата: 14-Јан-2023

Време траење: 00:01:54

Категории: КУЛТУРА

Целокупната оставштина на браќата Манаки конечно ќе биде целосно обработена и заштитена. Деновиве за прв пат од постоењето на Битолскиот архив стартуваше со работа опремениот дигитален центар. Ќе го опслужуваат десет обучени лица. Според дневната динамика на работа целокупниот материјал ќе биде дигитализиран и адекватно заштитен и подреден до крајот на идната година …

Стевче Митревски