Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Во земјава речиси да не се спроведуваат „зелени“ јавни набавки

Прегледи: ...

Дата: 22-Дек-2022

Време траење: 00:01:28

Категории: МАКЕДОНИЈА

Закони имаме, ама во практика, во земјава речиси и дека не се спроведуваат „зелени“ јавни набавки. Институциите не ги почитуваат мерките на Владата, набавуваат вода во пластични шишиња, користат нееколошки автомобили, предупреди Центарот за граѓански комуникации. Годишно преку јавни набавки се трoшат милијарда евра, па, ако се има волја, ова може да се претвори во инструмент за подобрување на квалитетот на животната средина...
Катерина Топалова