Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Министерството за правда скрои предлог-измени на Законот за Судски совет

Прегледи: ...

Дата: 11-Јуни-2024

Време траење: 00:01:39

Категории: МАКЕДОНИЈА

Работната група при Министерството за правда ги изготви предлог-измените на Законот за Судски совет, направени врз основа на препораките на Оценската мисија на ЕУ. Со нив се утврдува постапката за индивидуална дисциплинска одговорност на членовите на советот, и се дефинираат причините поради кои може да се иницира постапка. Целта е да се зајакнат независноста на судството, како и професионалноста и одговорноста на членовите на Судскиот совет, велат од Министерството за правда...

Наташа Гркова-Петрушевска