Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
64. Издание на „Охридско Лето“

Прегледи: ...

Дата: 5-Јуни-2024

Време траење: 00:02:33

Категории: КУЛТУРА

Во Охрид попладнево беше претставена програмата за 64-то издание на фестивалот „Охридско лето“. И годинава се најавува богата фестивалска програма со над 800 уметници од 24 земји. Фестивалот ќе го отвори грандиозен концерт на светски познатиот виолинист од Литванија, Џулијан Рахлин. Од Охрид известува Соња Рилковска.