Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Потребно е враќање на дигнитетот на учителот

Прегледи: ...

Дата: 25-Мај-2024

Време траење: 00:01:50

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во екот на уписот на првачињата, на матурите и крстопатите на младите во образованието, е поставува прашањето за статусот на учителот и учителствувањето како една од носечките професии во нашето општество. Учениците бараат поинтензивна комуникација, возрасните авторитетот на учителот во образовниот процес. Наспроти ова е и прашањето како да се привлече вниманието за оваа професија...
Елизабета Митреска