Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Со увоз се надополнува недостигот на работна сила

Прегледи: ...

Дата: 14-Апр-2024

Време траење: 00:03:22

Категории: ЕКОНОМИЈА

Наспроти одливот на кадри, државава недостигот започна да го балансира со увоз на работници од трети земји. Со каква стручна подготвеност доаѓаат во земјава? Дали веднаш може да одговорат на потребите на пазарот на труд или мора да минат низ обука? На оваа тема Соња Рилоковска разговара со Челик Асим.