Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Европскиот парламент се заложи за оддалечување од едногласното одлучување во процесот на проширување

Прегледи: ...

Дата: 2-Март-2024

Време траење: 00:01:40

Категории: СВЕТ

Европскиот парламент на последната сесија во Стразбур го усвои извештајот во кој се залага за поширока примена на гласањето со квалификувано мнозинство во процесот на проширување на Европската унија. На ЕУ ѝ треба долгорочна политичка визија и институционални и финансиски реформи за да се обезбеди нејзиниот капацитет да апсорбира нови членки, велат европратениците…

Тони Гламчевски