Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Жените побројни на листата на невработени

Прегледи: ...

Дата: 1-Март-2024

Време траење: 00:04:01

Категории: МАКЕДОНИЈА

Според Агенцијата за вработување, во Македонија во јануари 2024 година имало вкупно 105.803 невработени лица. Најмногу од нив се од Скопје, Куманово и од Гостивар. Од вкупната бројка, изненадува фактот што на листата на чекање за работа има дури 19 доктори на науки, а 11 од нив се жени. Со оглед на бројката на невработени, особено жени, може ли отворениот пазар на труд да биде решение? Повеќе на оваа тема во Дневникот со Тања Иванова од невладината организација „Реактор“. Со неа разговараше Катерина Топалова.