Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Пропусти во законот за нефер трговски практики

Прегледи: ...

Дата: 20-Фев-2024

Време траење: 00:01:30

Категории: ЕКОНОМИЈА

Законско решение со кое ќе се стави крај на манипулациите на цените. Ова се очекува да го постигне новата норма со која маркетите нема да можат да ставаат рабат повисок од 10 проценти. Но, иако е направен целосно нов текст, и тој има дупка во законот. Стопанствениците бараат попрецизни членови, за да нема манипулација. Инаку, доколку не се почитуваат измените, казните за трговците се високи. Две илјади евра за микро до 20 илјади евра за големи фирми...

Александра Велинова