Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Сајбер криминалот го напаѓа секој сегмент од општеството

Прегледи: ...

Дата: 4-Фев-2024

Време траење: 00:01:49

Категории: МАКЕДОНИЈА

Во современото живеење сајбер криминалот претставува опасност за општеството. Поради тоа од огромно значење е да се едуцираат кадри, коишто ќе нудат современи решенија за да се заштитат државните институции, но и другите сегменти на државата. Уште позначајно е велат од Универзитетот за информатички науки и технологии „Св.Апостол Павле“ од Охрид е да изработуваме сопствени решенија за одбрана, бидејќи готовите на светскиот пазар се прескапи…

Сашо Нелоски