Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Просветарите од Куманово бараат стара концепција, а нови учебници

Прегледи: ...

Дата: 3-Дек-2023

Време траење: 00:01:41

Категории: МАКЕДОНИЈА

Кумановските просветни работници бараат повлекување на концепцијата за основно образование, но и итно печатење на учебници. Тие укажуваат дека учениците се образуваат од учебници со искинати страни. Дел од нив фотокопираат и позајмуваат книги. Барањата ги испратиле, меѓутоа одговор од надлежните, сè уште не добиле …

Елена Георгиевска