Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Бројот на инфицирани расте, нема доволно пари за превенција и лекување на пациенти со ХИВ

Прегледи: ...

Дата: 1-Дек-2023

Време траење: 00:01:35

Категории: МАКЕДОНИЈА

Граѓанските организации алармираат – ако продолжат да се кратат средствата за програмата за превенција и терапија на ХИВ, ќе продолжи трендот на смртни случаи. Велат, средствата беа 95 милиони во 2018-та година кога имавме 230 пациенти на терапија, а се предвидува да изнесуваат 90 милиони во 2024-та кога очекуваме да имаме најмалку 430 пациенти. Се одбележува светскиот ден на сидата …

Наташа Јанчиќ Менковски