Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Тема на ден- Безбедносни предизвици

Прегледи: ...

Дата: 22-Ноем-2023

Време траење: 00:10:19

Категории: МАКЕДОНИЈА

Нема директна воена закана за било која од земјите од регионот. Во денешната Тема на ден д-р Златко Кузманов, експерт за безбедност врши анализа за посетата на Генералниот секретар на Алијансата во овој период и неговите пораки, одговара на прашањето дали во државава има руско влијание и колку таа е подготвена за хибридни напади. Дали постои закана од повторно будење на радикализам по случувањата на Блискиот Исток. Со Кузмановски разговара Марина Стојанова-Тонева.