Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Премиерот Ковачевски учествува на 20-от Виенски економски форум

Прегледи: ...

Дата: 13-Ноем-2023

Време траење: 00:01:43

Категории: ЕКОНОМИЈА

По оваа нова геостратешка динамика што ја имаме во Европа, клучниот збор е интеграцијата, не само во ЕУ туку и во НАТО. Затоа интеграцијата мора да се случува во политичкиот дел, но и во економскиот дел, истакна меѓу другото премиерот Димитар Ковачевски во обраќањето на панел-сесијата „Градење економска соработка во тешки времиња“, во рамки на 20-от Виенски економски форум. Еврокомесарот Џентолини му пренесе на Ковачевски дека за земјава е обезбедена е макрофинансиска помош од 100 милиони евра.
Фиљана Кока