Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Итна промена на концептот за основно образование

Прегледи: ...

Дата: 19-Септ-2023

Време траење: 00:04:23

Категории: МАКЕДОНИЈА

Просветните работници од Куманово бараат итна промена на концепцијата за основно образование. Реагираат на исфрлените предмети и историскиот дел од предметот македонски јазик. Сè уште доцнат и учебниците. Концепцијата велат е предизвик за образованието и ќе го намали квалитетот. На оваа тема но и многу повеќе за условите во училиштата во Куманово известува Елена Георгиевска.