Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Тема на денот -50 шумски пожари регистрирани оваа година

Прегледи: ...

Дата: 18-Септ-2023

Време траење: 00:12:20

Категории: МАКЕДОНИЈА

Пожарот во регионот Александропили, во соседна Грција, е прогласен за најголем во историјата на Европската унија. Ова катаклизмично сценарио не потсети на огнените стихии што го зафатија беровскиот крај во 2021 година. Но, пожарите на отворено се актуелни и ова лето. Најмногу гори мешовита шума. Заклучно со јули, евидентирани се 50 шумски пожари. Штетите се проценуваат на 50 милиони денари.

Разговор на Анита Димитријевска - Велковска со Стојанче Ангелов