Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Извештај за трговска конкурентност и за ефективност на државната помош

Прегледи: ...

Дата: 26-Септ-2022

Време траење: 00:00:38

Категории: МАКЕДОНИЈА

Светска банка го претстави Извештајот за трговската конкурентност и за ефективноста на државната помош во земјава. Оттаму велат дека резултати имало, но оти е време да се преобмисли стратегијата, бидејќи се покажуваат слабости и повеќе нема толкави бенефити како во почетокот. Констатирано дека 18 проценти од граѓаните живеат во сиромашија, а продуктувноста на работната сила е најниска во регионот.