Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Нема рестрикции на струја, има мерки за штедење

Прегледи: ...

Дата: 16-Авг-2022

Време траење: 00:02:31

Категории: ЕКОНОМИЈА

Исклучување на декоративното осветлување на фасадите на јавните објекти и културните споменици, гаснење сијалици кога има доволно дневна светлина, температурите на клима-уредите да се местат според сезоната на ладење или греење – ова се дел од мерките на Владата за државните институции за рационално трошење на струјата. За компаниите, бизнис-секторот и домаќинствата, како и за општините и претпријатијата под надлежност на локалната власт, ќе бидат само препораки. Стапуваат во сила од 1-ви септември и ќе траат до 31-ви март догодина…
Анита Димитријевска Велковска