Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Зајакнува наплатата на даноци

Прегледи: ...

Дата: 5-Авг-2022

Време траење: 00:02:16

Категории: ЕКОНОМИЈА

Во буџетот за периодот јануари- јули се инкасирани за 19,3 насто повеќе пари од даноци споредбено со лани. За над 46 насто била зголемена наплата од данокот на добивка. Од Управата за јавни приходи велат, за граѓаните кои скенираат фискални сметки со ребалансот на буџетот се проектирани 2,2 милијарди денари за поврат на ДДВ. За дел од корисниците напредната апликација е веќе оперативна...
Сузана Фиданска Стоевска