Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Во Битола синоќа започна осмото издание на Шекспир фестивалот со мото „Мислата е слободна“

Прегледи: ...

Дата: 26-Јуни-2022

Време траење: 00:01:59

Категории: КУЛТУРА

По двегодишната пандемска пауза Битола Шекспир Фестивалот се врати на театарската сцена. Осмото издание го носи мотото „Мислата е слободна“ отворањето со претставата Магбет на полскиот театар. На преостанатите пет фестивалски вечери ќе настапат и театарските ансамбли од Албанија, Италија, Црна Гора, Бугарија. Вечерва сцената е резервирана за домаќинот битолскиот ансамбл кој на ова издание е и единствениот македонски репрезент на Шекспирова претстава...

Стевче Митревски