Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Охрид: Граѓаните одлагаат цврст отпад во цевководот на колекторскиот систем

Прегледи: ...

Дата: 23-Јуни-2022

Време траење: 00:02:03

Категории: МАКЕДОНИЈА

Со децении наназад се посочува дека колекторскиот систем кај месноста „Грашница“ не функционира на потребното ниво, поради што, при обилни врнежи доаѓа до излевање на отпадни и фекални води од шахтите кои завршуваат во Охридското езеро. Неодамнешното чистење на цевководот на тој потег покажа дека и жителите на таа населба имаат вина за еколошките инциденти бидејќи одлагаат најразлични видови цврст отпад во цевководот на колекторскиот систем...

Сашо Нелоски