Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Mерки против сончаница и топлотен удар во сточарството

Прегледи: ...

Дата: 23-Јуни-2022

Време траење: 00:01:14

Категории: МАКЕДОНИЈА

Oд високите температури и топлотните удари треба да се заштитува и добитокот предупредуваат ветеринарите. Порачуваат дека сточарите треба да обезбедат доволно храна, свежа вода и ладовина за животните. Изнесувањето или напасувањето на стадата треба да биде во утринските или вечерните часови кога жештините се помали, а температурите пониски...

Методија Трајков