Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Меѓуврсничкото насилство зема се поголем замав

Прегледи: ...

Дата: 19-Мај-2022

Време траење: 00:11:52

Категории: МАКЕДОНИЈА  МАКЕДОНИЈА НАУТРО

Речиси две третини од анкетираните ученици во средните училишта во Скопје сметаат дека има врсничко насилство во нивното училиште, а околу една третина биле жртви на некоја форма на булинг изминатата година.
Каде треба да се впери прстот во однос на одговорноста? Колку општеството поттикнува и толерира булинг се само дел од темите кои во Македонија наутро ги отвараме со Давид Тасевски – психолог и супервизор во линијата за позитивно родителство.