Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Наноматеријали

Прегледи: ...

Дата: 5-Апр-2022

Време траење: 00:27:09

Категории: НАУЧЕН СПЕКТАР

Живеејќи во времето на 4-тата индустриска револуција може да посведочиме на брзиот развој на технологиите и информатичките науки. Извонредните достигнувања, креативност и иновации се должат на истражувачките проекти. Истражувањата во областа на нанотехнологиите се тема на овој Научен спектар. Тимот од истражувачи – професори и асистенти предводени од проф. д-р Анита Грозданов од Технолошки-металуршки факултет при УКИМ ги претставуваат новите истражувачки проекти. Во емисијата за наносензорите говори доц. д-р Александар Петровски за проектот финансиран од УНЕСКО за наноструктури говори проф. д-р Перица Пауновиќ. За гасните сензори, говори асистент м-р Ива Димитриевска.
Истражувачката работа на проф. д-р Анита Грозданов е поврзана со дизајн, развој и производство на различни типови на композитни материјали.