Потребно е Flash plugin да биде инсталиран и активиран за да се прикаже видеото. Ве молиме кликнете долу за да го превземете и инсталирате.

Доколку е веќе инсталиран, а сепак се прикажуваа оваа грешка, тоа значи дека plugin-от не е активиран. За да го активирате направете ги следните чекори. Од менито за опции изберете Manage Add-ons, потоа Toolbars and extensions, потоа селектирајте Shockwave Flash Object и кликнете на Enable во долниот десен агол. Потоа направете refresh на страната.

Друго решение е да користите Google Chrome, Microsoft Edge, Safari или Opera прелистувач, бидејќи тие немаат потреба од Flash plugin.

..
Предизвик е да се има дете со Даунов синдром

Прегледи: ...

Дата: 21-Март-2022

Време траење: 00:05:12

Категории: МАКЕДОНИЈА

Да се има дете со Даунов синдром е предизвик- вели Лилјана Алексова, мајка на 11-годишната Aнтонија. Овие деца побавно се развиваат од нивните врсници, но имаат исти потреби. Иако процесот на инклузија е започнат пред речиси две децении, сепак, гостиварскиот случај со малата Aмбла покажува дека битката не е до крај извојувана. Недостасуваат уште образовни асистенти, потребно осамостојување од најрана возраст, вклучување во кариерните центри. Сторијата е на Сунчица Николоска во соработка на Mакедонската телевизија со Институтот за комункациски студии.